Nyheter

 

26.04.11

 

Igjen er det lenge siden sist oppdatering, men sånn fryktelig mye har i grunnen ikke skjedd. Murano har fått nytt hjem, og har også vært ute på tur alene i hele 10 dager før vi til slutt fikk tak i ham igjen. Forhåpentligvis holder han seg der han skal fremover :)

Jeg er i gang med en liten oppdateringsrunde på siden, men ting tar tid så det går litt tregt fremover. Kanskje den blir ferdig en gang om et par måneder....

Valpeplaner for 2012 er lagt ut, jeg går fortsatt å tenker på hvilken hanne jeg skal bruke på Madeira. Enn så lenge har jeg minst 3 valg, så jeg tror ikke jeg bestemmer meg før til neste år en gang. Men det er fullt mulig å skrive seg opp på valpelisten alt nå, det er bare til å ta kontakt på mayflowerferrets@hotmail.com :)

 

1.12.10

 

Murano er på utkikk etter et hjem som kan tilby ham stabilitet og trygghet. For mer info se Omplassering.

 

01.11.10

 

Det kommer sakte men sikkert nye sider og forbedringer av de gamle i tiden fremover. Først ut er en veldig sen men ganske så påtrengt presentasjon av de små pelspølsene som regjerer her :)

 

26.10.10

 

Nå er det ALT for lenge siden sist det kom noen oppdateringer her, men det skyldes en ekstrem mangel på tid. Nå har ting begynt å roe seg litt her, så forhåpentligvis får jeg tid til å pusle litt med hjemmesiden og gi den en kraftig overhaling.

De fleste valpene forlatt redet nå. Jeg beholder Madeira fra Teasel sitt kull, og Machiavelli fra Maya sitt kull. Madeira skal ha kull i 2012, og den foreløbige planen er at MJ skal bli pappen til det kullet. Han hadde to meget bra kull i år hvor han ga videre sitt rolige vesen og fantastiske kroppsbygning, så jeg håper at han også kan gjøre det i 2012. Mer info om planer i 2012 vil komme når ting faller litt mer på plass.

Murano, en av guttene fra Teasel er også igjen i påvente av å finne nytt hjem. Han er litt utrygg og trenger å få på seg et par kilo selvtillitt, men det skal vi jobbe for fullt med i tiden fremover. Moo Moo har også funnet et hjem nå, så nå er det veldig stille her i huset syns jeg....

 

Ellers var vi på utstilling i Drammen i helgen, og hadde en super utstilling i selskap med gode venner. Noen av de små klarte å plukke med seg litt også, Madeira og Machiavelli fikk hver sin 2.plass og Kurai karret til seg en 1.plass. Moxon, en av guttene til Maya fikk seg en flott 1.plass!

 

 

05.06.10

 

I går kom Teasel sine valper :)

Hun begynte fødselen ca 21.00, og var ferdig rundt 23.30. Alt gikk helt fint, og hun endte opp med 10 levende valper og en som dessverre døde. Du kan følge Teasel sine valper i valpedagboken.

 

01.06.10

 

Valpene sparker som bare det i magen til Teasel nå :)

Hun har økt vekten med 290 gr, og er stor som er hus, i hvert fall rundt magen. Jeg tror det er en del valper i henne, men jeg må bare smøre meg med tålmodighet til de kommer for å se resultatet. Første termindag er fredag, og jeg tror nok de kommer da siden kullet etter all sannsynlighet vil være ganske stort. Jeg får bare krysse fingrene og håpe på at fødselen går knirkefritt.

 

Alle valpene til Maya er reservert.

 

06.05.2010

 

Jeg holder på med en ny hjemmeside, så det tar litt tid før alt er på plass. Forhåpentligvis er det meste oppe og går i løpet av få dager.

 

29.04.2010

 

Maya sine valper har kommet :)

For mer info se Maya sin valpedagbok

 

29.03.2010

 

Teasel gikk dessverre tom denne gangen. Hun vil bli parret opp dersom hun går i brunst igjen, noe jeg regner med at hun gjør siden det fortsatt er ganske tidlig i sesongen.

 

21.03.2010

 

Maya ble parret opp 20.mars, beregnet termin er rundt 1.mai

 

 

21.02.2010

Teasel ble satt sammen med Amor i dag, hun har gått i full brunst i noen dager nå. Det gikk kjempefint, og de skal settes sammen en gang til morgen for sikkerhets skyld. Beregnet termin vil bli ca 3-4 april. Maya er også begynt på brunsten, men når hun skal parres opp er noe usikkert ennå, sien MJ er på ferie i Sverige. Jeg vil helst at det skal gå noen uker mellom hvert kull slik at jeg får tid nok til alle valpene, men samtidig kan jeg ikke la Maya gå for lenge i brunst heller. Info kommer når parringen er avklart :) 

11.02.2010

Nå har Teasel begynt såvidt på brunsten, som om alt foreløper normalt blir det nok en parring om ca 2 uker. Maya viser ennå ingen store tegn, men jeg tror ikke hun ligger så veldig langt unna hun heller. Mer info kommer så snart det skjer noe

15.09.09

Dessverre er det triste nyheter jeg har denne gangen, Daisy er dessverre død:(

Hun tapte litt vekt i sommer, men var ellers frisk og pigg. Men så plutselig ble hun dårlig i magen, og da jeg så fant en kul i magen tok jeg henne til veterinæren. Verken blodprøve eller ultralyd gjorde oss noe klokere, så jeg bestemte meg for å åpne henne. Dessverre fant de en svulst i lymfekjertelen i tarmkrøsen, der all blodtilførsel til tarmene går, så det var ingenting de kunne gjøre for henne. Jeg bestemte meg for å la henne få slippe, det var ingen hensikt å sy henne igjen for å avlive henne noen uker senere. Men hun er sårt savnet lilljenten min, hun etterlater seg et stort tomrom :(  

Etter å ha fått informasjon fra veterinærer, erfarne oppdrettere og patologer kommer jeg til å sette kull på Maya neste år til tross for det som skjedde med Daisy. Det er ingenting i linjen som tilsier at dette er arvelig, sannsynligvis skyldes det Daisy sitt alvorlige magesår for to år siden, og de problemene hun har hatt med magen siden den gang. Lymfoma er en vanlig oppfølger til inflamsjon i tarmsystemet. Så dersom ingenting uventet skjer før valpesesongen begynner vil alt gå som planlagt.

Ellers har de to nye guttene mine ankommet. De vil snart få sin egen side

02.06.09

Så har enda noen måneder gått, og litt nytt har skjedd i løpet av de månedene. Vi var på to utstillinger i mars, Maya fikk en 1.plass og en 3.plass, Teasel en 4.plass og en 2.plass samt Championsertifikat Amaro har også klart seg fint, med en 1.plass og en Beste Viltfarget. Ellers har det skjedd en liten endring i antall planlagte nyinnkjøp, det kommer to nye hanner i stedet for en hehe. Fristelser er farlige…..:P 

Den ene hannen er fra Finland, som planlagt. Han ble født 03.05 og er fremdeles relativ fersk. Navnet er ikke helt fastsatt ennå, det kommer nærmere presentasjon av ham når han blir litt eldre. I mellomtiden får dere nøye dere med et bildet av de tre hannene i kullet:

Den andre herremannen kommer fra Ungarn. Han ble født 19.05, så han er heller ikke store karen. Mor og far er viltfarget, med noe innslag av albino og pastell lenger bak i linjen, ellers er det bare viltfarget. Det er ingen hvite avtegninger i linjen. Faren har en flott, kompakt kroppsbyggning med veldig bra hodestruktur. Moren er realtivt liten og ganske langstrakt, og hun har et supert temperament. Jeg er meget spent på hvordan denne gutten vil utvikle seg! Mer info kommer når han blir litt større

Hele kullet, min gutt er nr to fra venstre: 

Lillemann:

04.01.09

Nå er det veldig lenge siden sist jeg har lagt ute noe nytt her. Småjentene vokser til, og er litt mindre ADHD ildere enn de var for noen måneder siden. De har vært på en utstilling nå i høst, og det gikk riktig bra! Maya fikk en 3.plass, Teasel en 1.plass og så ble hun Best in Show Junior, jeg er strålende fornøyd med de begge Vi skal på to utstillinger i mars, det blir spennende å se hvordan de gjør det da. Ellers blir det forhåpentligvis et rolig år her hos oss, det planlegges ingen kull før i 2010. Info om valpeplanene har jeg lagt ut på egen side, om noen er interessert i en valp eller har spørsmål er det bare til å sende en mail. Jeg skal ha en ny avlshanne i år, om alt klaffer blir han finsk. Mer info om ham kommer når han er født :) 

23.06.08

Maya har vært hos dyrlegen i dag. I går ettermiddag klatret hun opp ca halvveis netting i luftegården, og falt rett ned på muren. Hun landet på hoften, og haltet etterpå. Jeg ville se det litt an, så hun fikk natten på seg, men da hun ikke hadde blitt bedre i morges bar det strake veien til dyrlegen. Der ble hun røntget, og det ble oppdaget en brist i lårbeinet. Det er ikke knekt helt over, så foreløbig skal hun få smertestillende og holdes i ro. Om noen har en fin oppskrift på å holde en 10 uker gammel valp i ro tar jeg gjerne i mot den…..

Ellers jobber jeg med å skaffe flyfrakt til den lille engelske jenta, hun kommer, hvis alt går etter planen, enten denne uken eller neste. Han som har henne nå gjør en god jobb med sosialisering i hvert fall, hans 4 år gamle barnebarn har lekt masse med både henne og søsteren, uten problem. Så hvor mye vilt det er i henne er ikke godt å si, men uansett er hun fra viltfargete ildere uten avtegn, så da er jeg godt fornøyd

10.06.08

Da ser det ut til at det kommer en liten tispe i hus om et par uker. Hun er nå nesten 7 uker gammel, og skal visstnok være 100 % villilder. Hvorvidt det er sant vet jeg ikke, moren er i hvert fall veldig grei å håndtere, og det skal man jo egentlig ikke tro om en villildertispe med valper. Men den lille valpen er i hvert fall engelsk, og mørk viltfarget, samme er begge foreldrene. Hun og søsteren viser ikke noe tegn til agressivitet, de smattet litt på fingrene, det var det. De har heller ikke vist tegn til skyhet. Jeg skal se an tispen når hun kommer hit, er hun absolutt ikke egnet for avl blir hun heller ikke brukt. Men den foreløbige planen er at hun og Amaro skal få et kull i 2010. Jeg vil gjerne bruke Amaro på henne, da han har et supert temperament og valpene hans fra i år ser alle ut til å ha arvet hans gode temperament. Den andre tispen jeg ventet valp fra gikk dessverre tom. Men oppdretteren skal parre to flotte ildere neste år, som også ble parret i år. Det kullet har vist seg å være usedvanlig flotte, både i temperament og byggning, så det er meget mulig at jeg venter til neste år med å få valp fra denne oppdretteren. Jeg vil uansett få hendene fulle med to valper i år, det holder sikkert i massevis

[Show as slideshow]

18.05.08

Jeg jobber for tiden med å få inn et par nye avlstisper fra utlandet i år. Den ene tispen jeg venter valp fra har termin 2.juni, og hun viser gode tegn på at hun har valper, så nå sitter jeg å krysser fingre og tær konstant i håp om at det kommer en liten jente til meg! Begge foreldre er mørk viltfarget, uten avtegn bakover i linjen. Linjen består også at utelukkende viltfargede ildere uten avtegn (det er en pastell) med litt villilder blandet inn noen generasjoner bakover. Dog er temperamentet på begge foreldrene upåklagelig, så skarpheten er avlet bort. Helsestatistikken i linjen er også meget god. Den andre valpen har jeg ennå ikke så mye info om, det kommer når jeg vet mer. Neste år kommer det også en ny avlshanne i hus, om alt går som jeg vil da. Da får jeg også inn litt størrelse, foreldrene til denne valpen er 2,9 og 1,3 kg. Begge mørke viltfargete, tispen er engelsk og 75 % villilder, hannen er tysk og verdens mest bedagelige ilder, selv i full brunst. Helsestatistikken er også her veldig bra, tispen har dog ikke verdens lengste stamtavle. Dersom alt går etter planen vil det komme to kull i 2010, og et i 2011. Jeg vil mest sannsynlig vente til 2011 med å sette kull på den jeg beholder etter Amaro og Daisy for å få litt mer info om linjen. Ingen kull planlegges i 2009.

Det var litt info om de kommende planene, mer info følger så fort jeg vet noe mer:)

10.04.08

Da har valpene kommet! Hele 8 valper kom det ut av lille Daisy:)

Foreløbig har både mor og barn det helt fint, de små dier og Daisy har melk. Kjønn og vekt skal jeg komme tilbake til, Daisy skal få litt tid på å bli vant til den nye situasjonen. Hun har tatt det hele kjempefint, var rolig helt opp til fødselen, og under hele seansen. Jeg fikk være jordmor, og det satt hun stor pris på. Nå gjenstår det bare å se hvordan de klarer seg gjennom de første kritiske døgnene. Bilder kommer snart. 

07.04.08

Valpene har nå begynt å røre på seg i magen til Daisy:) Det er 3 dager igjen til 1.termindag, så nå er det kun kort tid igjen. Det blir spennende å se hvor mange små hun har gjemt på:)

04.04.08

Daisy har nå økt vekten med 230 gram, noe som er veldig bra med tanke på at hun er en ganske liten tispe. Jeg begynner å bli temmelig sikker på at det er valper i henne, og satser på at jeg kan kjenne de sparke om noen få dager. Hun har første termindag 10.04, det nærmer seg med stormskritt nå:) 

30.03.08

Daisy har lagt fint på seg, til nå har hun økt vekten ca 200 gram. Hun har fremdeles 12 dager igjen til termin, så vekten vil nok øke noe mer. Så gjenstår det å se om hun har lurt meg denne gangen da, det har hun gjort før.

01.03.08

Våren er her snart, og det har ilderne også lagt merke til. Daisy ble parret fredag 29.02, om det kommer valper er de ventet rundt 11-12 april. Hjemmesiden skal også få seg en totalrenovering nå som jeg har bedre tid.

12.09.07

Nå er det lenge siden jeg oppdaterte sist, men det har i grunnen ikke vært så mye å fortelle om. Det blir i hvert fall ingen valper her i år, så vi får prøve igjen neste vår, og håpe at de små samarbeider:)

Vi var i Trondheim i helgen, på Nidaros Ilderutstilling, og det gikk veldig bra. Amaro fikk 2.plass i sin klasse, med like mange poeng som 1.plassen. Daisy ble ikke plassert, men det hadde jeg ikke ventet heller. Likevel fikk hun veldig fine kommenaterer, og en relativt høy poengsum.

Jeg har begynt å lete etter nye avlsdyr til neste generasjon. Neste avlshanne vil komme fra Finland, og vil være etter engelske og tyske linjer. Men den kommer ikke før i 2009, så det blir lenge å vente. Planene er i hvert fall lagt. Jeg har begynt å lete etter en ny avlstispe, men vil komme nærmere inn på det når jeg vet noe mer konkret.

20.06.07

Ting skal visst ikke gå som planlagt….. Daisy er nå på vei ut av brunst, helt av seg selv. Det er ikke godt å si hva hun tenker på, men sesongen begynner jo å nærme seg slutten så jeg er ganske usikker på om hun vil komme i brunst igjen en gang til i år. Jeg vil komme med mer informasjon så fort jeg vet noe mer.

18.06.07

Daisy har nå vært i full brunst i nesten en uke, problemet er at hun fortsatt ikke har gitt opp å adoptere meg. Fysisk er hun klar for en parring, men ikke psykisk. Hun er dog ikke like ille som hun var tidligere, så hun er forhåpentligvis i ferd med å “avvenne” meg…. Kanskje blir hun klar til helgen, det får tiden vise. Amaro er i hvert fall klar, og nå har han jo vært i brunst ganske så lenge, så jeg håper at det vil gå bedre denne gangen og at de etterlengtede valpene vil se dagens lys i begynnelsen av august.

27.05.07

Her har det skjedd litt av hvert de siste dagene, men ingen valper dessverre. Amaro har vært ute på vift, og var borte i 3 døgn før han ble funnet av noen som hadde sette lappene jeg hadde hengt opp der det stod at han var savnet. Så nå er han hjemme i god behold, litt tynnere, men det legger han nok fort på seg igjen.
Daisy går dessverre tom, så det blir ingen valper her i første omgang. Hun kommer nok i brunst igjen ganske snart, så da vil jeg mest sannsynlig parre henne opp igjen, men det skal jeg komme tilbake til når det blir aktuelt.

21.05.07

Nå begynner Daisy å få en fin kulemage, og vekten har økt med 160 gram. Jeg syns fremdeles jeg kan kjenne noen små, men helt sikker kan jeg ikke være før jeg kjenner bevegelse, og det regner jeg med jeg kan kjenne om 3-5 dager. Om det kommer valper tror jeg ikke det blir et stort kull, men det er aldri godt å si da. Første termindag er på søndag, men jeg tror nok de vil komme mandag eller tirsdag om det kommer noen i det hele tatt.

11.05.07

Det har fremdeles ikke skjedd så alt for mye her i huset, bortsett fra at maten forsvinner omtrent like fort som jeg heller den i skålen. Daisy legger godt på seg, hittil har hun lagt på seg litt over 130 gram, og hun har fremdeles 2 1/2 uke igjen til termin. Men stor vektøkning er jo dessverre ikke ensbetydende med at det er valper i magen, så jeg må bare smøre meg med tålmodighet, i likhet med flere andre:) Jeg har prøvd å kjenne på magen hennes, det er vanskelig å holde fingrene borte, og jeg syns hun har noen antydninger til klumper, men det kan også være at jeg bare innbiller meg det. Jeg regner med at jeg kan kjenne noen eventuelle valpespark om 1 1/2-2 uker, så inntil da får vi bare krysse fingrene. 

30.04.07

Det har ikke skjedd så veldig mye her i det siste. Daisy har begynt å legge på seg, så nå gjenstår det bare å vente for å se om det er innbilt svangerskap eller om det virkelig kommer valper. Hun hadde litt problemer med magen første uken etter parring, og jeg vet ikke om det vil ha en effekt eller ikke.

Ellers begynner valpelisten å bli full her, dersom du er interessert kan du jo alltids sende en mail å høre, men jeg kan ikke love bort flere valper nå, hvis ikke Daisy får usannsynlig mange valper da. (Noe jeg absolutt ikke håper hun får!) . Dersom du er interessert i en valp kan du jo høre med Anne som har Saga’s Ilderoppdrett, der kommer det et, muligens to kull i år.

17.04.07

Amaro og Daisy hadde seg to omganger til i går, så nå krysser jeg fingrne for at det kommer valper i huset. Terminen vil da bli mellom 26-29 mai. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ta Daisy med på ultralyd halvveis i svangerskapet for å sjekke om det er valper der, men der har jeg ombestemt meg. Hovedgrunnen er at hun absolutt ikke trives hos dyrlegen, hun nekter å komme ut av reiseburet når vi er der og det er overhodet ikke likt henne. Stress er det verste en kan utsette en drektig tispe for så det skal hun få slippe. Så da får jeg heller vente til hun er ca 5 uker på vei, så skal jeg se om jeg ikke kan kjenne valper og bevegelser da.

15.04.07 

Daisy og Amaro ble satt sammen for første gang i går kveld, og det gikk heller dårlig kan man si…. Daisy var ikke helt med på tingene, og når hun protesterte ble Amaro helt forvirret og skjønte ikke helt hva han skulle gjøre. Så han gav opp og gikk sin vei. Jeg prøvde igjen i dag, og det så ut til at han hadde trengt en natt for å sove på saken, for i dag gikk det helt fint. Selv om jeg er litt usikker på om han faktisk fikk det helt til, men innsatsen var det i hvert fall ingenting å si på. Så nå skal de få hvile et par timer og så får vi prøve igjen.

Så har de hvilt og blitt sluppet sammen igjen, og denne gangen var det full klaff!! Så kanskje blir det valper her i huset om 6 uker, jeg er fremdeles litt pessimistisk siden Amaro nettopp har begynt på brunsten så jeg vet ikke helt om han faktisk er i stand til å produsere noe. Det vil vise seg:)

10.04.07

Daisy er snart i full brunst, og jeg vil prøve å sette de to sammen i løpet av denne uken en gang. Amaro er veldig interessert i Daisy og henger seg gjerne i nakken på henne, men får han velge mellom kjøtt og Daisy så velger han kjøtt… Men krysser fingerene for at han får det til, og skal sørge for å holde alt av mat borte når jeg setter de sammen:)

03.04.2007

Nå begynner Daisy å komme i brunst, og jeg regner med at hun vil nå full brunst innen en 7-10 dager. Så nå har jeg skillt de to, og Amaro får foreløbig gå i stuen, der det er store vinduer slik at han kan få masse lys og forhåpentligvis få i gang hormonproduksjonen. Han har begynt å lukte litt mer mann, men ennå er det ingen markering på gang, så det spørs om han er klar til Daisy er klar……. Time will show.

28.03.2007

Våren er her for fullt nå, solen varmer og fuglene synger. Amaro og Daisy derimot har ennå ikke funnet ut at det nærmer seg lysere tider, så ingen av dem er i brunst ennå. Amaro fikk vinterpelsen sin for tre uker siden ss han er litt forvirret stakkar:)

Om det viser seg at Daisy kommer i brunst lenge før Amaro, eller at han er for ung til å gjennomføre en parring kan det være jeg tar med meg Daisy til Finland og parre henne med Finn. Finn er en utrolig flott hanne, stor og mørk. Oppdretteren sier han er den mest perfekte bygget ilderen hun noensinne har sett, og det kombinert med en flott stamtavle og et gemytt til terningkast 6 så er han virkelig noe jeg har lyst å få inn i linjen min. Planen var egentlig at han ikke skulle brukes på linjen min før neste generasjon, men nå er det ikke alltid (faktisk heller sjeldent…) at de små gjør som jeg vil. Jeg har egentlig tenkt meg til Tyskland igjen i sommer for å kjøpe en helbror av Finn, slik at jeg slipper å reise til Finland i det hele tatt. Men vi får se hva som skjer, foreløbig venter jeg i spenning på brunsten her i huset, så får jeg ta det andre som det kommer.

 

 

 

Mayflower Ferrets © 2006-2010

StatCounter - Free Web Tracker and Counter

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Mayflower Ferrets © 2006-2011